ارتودنسی عقب بردن فک یکی از راه های درمان ناهنجاری فک هاست. افراد زیادی از جلو بودن فک خود شاکی هستند. گاهی اوقات جلو بودن فک با عباراتی همچون جلو بودن لثه، برآمدگی فک و جلو بودن دندان های فک بیان می شود. اگر فک بالا جلو آمده باشد، استفاده از دستگاه هایی همچون هدگیر برای عقب بردن فک کمک کننده است. این دستگاه ها به وسیله کش هایی روی سر یا پشت گردن مانع از رشد زیاد فک می شوند.
در صورت بروز این ناهنجاری، ارتودنتیست نوع درمان را مشخص می کند. کسانی که عارضه جلو بودن فک در آنها شدید است، بعد از انجام ارتودنسی به جراح فک معرفی می شوند.
اگر فک بالا دچار جلو آمدگی باشد، رشد آن هم به طرف پایین و هم جلو افزایش می یابد. از این مشکل به عنوان برآمدگی فک هم یاد می شود. جلو بودن فک را می توان در سنین مختلف درمان کرد که روش درمان در هر سن متفاوت است.
اگر رشد فرد هنوز به اتمام نرسیده باشد، می توان از هدگیر استفاده کرد. به وسیله هدگیر می توان از رشد فک جلوگیری کرده و فک را عقب کشید. از هدگیر تا قبل از سن بلوغ استفاده می شود که در اینصورت درمان نیازمند همکاری بیمار است. بعد از سن رشد درمان متفاوت است؛ چون دیگر نمی توان فک را عقب کشید؛ از این رو باید تا ۱۷-۱۸ سالگی صبر کرد و به کمک جراحی، فک را عقب کشید.
اطلاعاتی که قرار است مطالعه کنیم
در حالت طبیعی، فک بالا اندکی از فک پایین جلوتر است. وقتی فک بالا روی فک پایین قرار می گیرد، باید ۱ تا ۲ میلی متر جلوتر از آن باشد. اگر این فاصله بیشتر از حد مجاز باشد، جلو بودن فک محرز می شود. با انجام رادیوگرافی می توان وضعیت هر دو فک را بررسی و ناهنجاری را تشخیص داد.
به طور کلی جلو بودن فک به سه دسته تقسیم می شود:
اگر دندان های فک جلو آمده باشند اما فک در وضعیت خوبی باشد، درمان خیلی پیچیده نیست. می توان با کشیدن دندان، مشکل جلو بودن دندان های فک را درمان کرد. در این هنگام با کشیدن دو دندان فضای خالی ایجاد می شود؛ لذا جلو بودن دندان ها اصلاح و درمان می شوند. وقتی دندان های جلو به قسمت خالی حرکت می کنند، از جلو بودن دندان ها کاسته شده و جلو زدگی آن ها اصلاح می شود. تنها باید هنگامی به کشیدن دندان مبادرت کرد که جلو بودن دندان ها توسط متخصص ارتودنسی تأیید شود.
اگر فک جلو باشد و مشکل به علت دندان های فک نباشد، کشیدن دندان ها وضعیت را بدتر می کند؛ پس باید احتیاط لازم انجام شود.
عوامل زیادی در جلو آمدن فک نقش دارند، که از جمله آن علل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اگر قبل از ۵ سالگی عادت مکیدن انگشت در کودک ترک شود، ناهنجاری به درمان نیاز ندارد. اما اگر این عادت تا زمان رویش دندان های دائمی ادامه یابد، لازم است برای اصلاح ناهنجاری، ارتودنسی انجام شود.
جلو بودن فک برای هیچکس جالب و زیبا نیست. کسانی که به این عارضه دچار هستند ممکن است با مشکلات زیادی مواجه شوند، از جمله:
برای عقب بردن فک راه و روش های مختلفی وجود دارد. دراینجا به چند مورد اشاره می کنیم:
دلایل متعددی برای عقب بردن فک وجود دارد؛ از جمله دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از جمله عواملی که بر تصمیم گیری در خصوص درمان نقش دارد، هزینه و قیمت آن است. اگر در زمان مشاوره، مشخص شود که مشکل بیمار بیشتر مربوط به فک است تا دندان، این بدان معناست که اقدامات بیشتری مورد نیاز است؛ در اینصورت دیگر با ارتودنسی نمی توان مشکل را به طور کامل برطرف کرد؛ از این رو بعد از ارتودنسی، اقدامات مربوط به عمل جراحی فک انجام شده و بیمار به جراح فک ارجاع داده خواهد شد.
توصیه می شود که جهت پیشگیری از افزایش هزینه، در اولین زمان ممکن در خصوص درمان مشکلات و ناهنجاری ها اقدام کرده و به اصلاح آن ها پرداخت.
بیشتر بخوانید :
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.