بررسی درمان ارتودنسی و سردرد ، در زنان 12 تا 18 ساله، و تعیین اینکه آیا تفاوت آماری معنی داری میان ارتودنسی و سر درد در زنان 12 تا 18 ساله ای که در حال حاضر دارای بریس هستند یا دارای بریس بوده اند و زنان 12 تا 18 ساله که بریس نداشته اند، تعدادی از عوامل وجود دارد، که می تواند باعث ایجاد یا تشدید سردردهای تنشی شود، شایع ترین دلایل آن خستگی، استرس، دندان های فشردن و ساییدن و اضطراب است. این سردردها که اغلب به دلیل تنش عضلانی ایجاد می شوند، می توانند به مشکلات بیش ازحد فشار و وضعیت بدن نیز مرتبط باشند.
سردرد به دنبال محرک هایی از قبیل استرس، نوسانات هورمونی، عطرهای قوی، عوامل محیطی، برخی غذاها و مشکلات مربوط به بایت ایجاد میشود. تشخیص علت دقیق ممکن است دشوار و چالش برانگیز باشد؛ اما طراحی یک برنامه درمانی مناسب برای تسکین درد، چیزی است که یک متخصص ارتودنسی میتواند به خوبی انجام دهد. متخصصین ارتودنسی با علائم و نشانههای سردردهای میگرنی آشنا هستند و به خوبی میدانند که چگونه مال اکلوژن، بایت نامناسب میتواند علت اصلی چنین سردردهایی باشد.
عوامل بسیاری میتوانند موجب سردردهای میگرنی شوند. یکی از این عوامل ممکن است، روی هم فشردن فکها (کلنچ) یا دندان قروچه باشد. شما ممکن است در طول یک روز هنگامی که احساس استرس میکنید، فکهای خود را روی یکدیگر فشار دهید یا ممکن است شب در طول خواب دندانهای خود را روی یکدیگر بکشید و دندان قروچه کنید.
ممکن است از هیچ یک از این رفتارهای خود آگاهی نداشته باشید. یکی دیگر از دلایل سردرد میگرنی مشکلات بایت است. این اتفاق میتواند در صورتی رخ دهد که شما دندانی را از دست داده باشید یا دندانهایتان به درستی روی یکدیگر قرار نگیرند. وجود مشکلات بایت به این معنا میباشد که عضلات موجود در فک شما باید سختتر کار کنند تا بتوانند دندانهای بالایی و پایینی را بر روی یکدیگر قرار دهند. در طول زمان این مسئله میتواند موجب درد شود.
برای اکثر بیماران، درمان های ارتودنسی تنها در زمان سفت کردن و تنظیم بریسها، درد خفیف یا متوسطی به همراه دارد. درد ممکن است به صورت یک سردرد، حساسیت لثهها و دندانها و یا درد فک ظاهر شود. غالب درد مربوط به ارتودنسی را میتوان با یک یا چند مورد از راههای زیر کاهش داد:
داروهای مسکن بدون نسخه میتوانند به کاهش سردرد و درد دهانی مرتبط با درمان ارتودنسی کمک کنند، کسانی که از سردرد و یا درد دهان پس از تنظیم بریس رنج میبرند، اغلب از مصرف داروهای مسکن قبل از تنظیم براکتها برای پیشگیری از درد سود میبرند.
خوردن غذاهای نرم در دهان خوشایندتر است و به احتمال کمتری باعث درد یا ناراحتی مربوط به ارتودنسی میشود.
چند بار شستشو در روز با آب نمک گرم میتواند به کاهش ناراحتی و درد در طول درمان ارتودنسی کمک کند.
سال های متمادی است که به منظور مرتب و صاف نمودن ناهنجاری های دندانی، از درمان ارتودنسی با کمک براکت های فلزی و غیرفلزی استفاده میشود؛ اگرچه با استفاده از این براکت ها میتوان دندان ها را به محل درست خود سوق داد و به آن ها نظم بخشید، اما اگر این روش درمان به درستی انجام نشده و یا مراقبت های لازم از آن به عمل نیاید، مشکلات بعد از ارتودنسی گریبان گیر فرد خواهد شد.
گفتنی است که درمان ارتودنسی به خودی خود نه تنها مشکلی را برای سلامت فرد به دنبال نخواهد داشت بلکه منجر به حفظ سلامت و زیبایی دندان ها نیز می شود. اما اگر بیمار پس از انجام درمان ارتودنسی توصیه های ارتودنتیست را جدی نگرفته و همچنین بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکند، مشکلات بعد از ارتودنسی ظهور کرده و وی را خواهند آزرد.
این مشکلات عبارت اند از:
یکی از آزار دهنده ترین مشکلات بعد از ارتودنسی، بد رنگ شدن و زردی دندان ها است. علت وقوع این مشکل این است که بهداشت در زیر براکت ها به طور کامل انجام نشده و همین امر به مرور موجب زرد شدن دندان ها خواهد شد، این مشکل نیز با استفاده از سفید کردن دندان ها به سادگی قابل درمان است.
از دیگر مشکلات بعد از ارتودنسی، احتمال بازگشت درمان است. در صورتی که فرد دستور متخصص مبنی بر استفاده منظم از بریس ها بعد از درمان ثابت را نایده بگیرد، احتمال برگشت درمان وجود خواهد داشت.
از شایع ترین مشکلات بعد از ارتودنسی، کوتاه شدن ریشه ها و تحلیل آن ها است. 3 تا 5 درصد افرادی که ارتودنسی انجام میدهند، از کوتاه شدن ریشه ها رنج میبرند. با مراجعه به بهترین متخصص ارتودنسی می توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.
دندان از جمله مشکلات بعد از ارتودنسی که در اثر عدم رعایت بهداشت در دراز مدت رخ می دهد، ظهور لکه های سفید رنگ روی دندان ها است. این دسته از مشکلات بعد از ارتودنسی هنگامی رخ میدهد که باکتری های مضر موجود در دهان غذاهای باقی مانده در لا به لای براکت ها را به اسید تبدیل کرده و این اسید به مینای دندان آسیب میرساند.
نیروهای عضلانی نامناسب در ناحیه های سر، گردن و فک را که باعث درد سر و سایر شرایط دردناک در ناحیه های صورت، فک و گردن می شوند، هدف قرار می دهد. این شرایط ممکن است توسط چندین عامل ایجاد شود که عبارت اند از:
آسیب های ورزشی، تصادفات یا یک ضربه ساده روی سر می تواند بر تعادل نیرو در دهان تأثیر بگذارد، این حوادث می توانست دیروز یا سالها پیش رخ دهد. این تروما می تواند به طور بالقوه باعث کشش یا پارگی رباط ها شود که باعث عدم تعادل دندان و درد سر می شود.
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.