ارتودنسی دندان یکی از اصلی ترین رشته های دندانپزشکی است که به درمان مشکلات و ناهنجاری های موجود در دهان و دندان می پردازد. این مشکلات در اثر معضلاتی مانند رشد ناصحیح دندان ها و استخوان فک ایجاد می گردد و عوارض بسیاری بر زیبایی دندان و فرم چهره افراد بر جای می گذارد. درمان ارتودنسی با روش های مختلفی انجام می شود که یکی از این روش های نوین، اینویزیلاین می باشد. در این مقاله قصد داریم تا اطلاعات جامعی درباره این ارتودنسی در اختیارتان قرار دهیم؛ پس با ما همراه باشید.
اطلاعاتی که قرار است مطالعه کنیم
از جمله روش هایی که برای حل مشکل دندان ها و همینطور فکین در دندانپزشکی استفاده می شود و از سال های گذشته تا به امروز مورد توجه مردم بوده است، استفاده از بریس های ثابت در روند درمان دندان ها است. این سیم کشی ها بر روی دندان بیمار، باعث جلب توجه فراوان می شود و این موضوع بیماران را آزرده خاطر می کند. با گسترش و پیشرفت تکنولوژی و دندانپزشکی در حوزه های مختلف، به مرور شیوه های جدیدی برای درمان ارتودنسی ارائه شده است.
یکی از این پیشرفت ها، ایجاد درمان هایی در حوزه ارتودنسی است که از دید اطرافیان به صورت تقریبا نامرئی بوده و قابل مشاهده نیست. به این درمان ها ارتودنسی نامرئی گفته می شود که انواع مختلفی دارد که شامل ارتودنسی سرامیکی، براکت های دیمون و ارتودنسی متحرک اینویزیلاین می شود. این ارتودنسی بدون بریس و سیم ارتودنسی و با استفاده از پلاک های الاستیکی شفاف متحرک و بدون هرگونه جلب توجهی می تواند مشکلات دندانی شما را برطرف کند و زیبایی لبخند را به شما هدیه دهد.
در جلسه اول مراجعه شما به دندانپزشک و بعد از تشخیص اینکه این روش درمان مناسبی برای دندان های شما است، متخصص ارتودنسی از دندان های شما قالب گیری می کند و سپس پلاک هایی متناسب و منحصر به فرد برای شما در لابراتوار های مخصوص ساخته می شود. در جلسه ای که بیمار باید الاینرهای خود دریافت کند، تعدادی پلاک دیگر نیز به او داده می شود که بیمار باید هر 2 هفته یک بار الاینر خود را تعویض کرده و شماره پلاک مورد نظر را در دهان خود قرار دهد.
این که هر بیمار چه تعدادی پلاک نامرئی دریافت می کند بستگی به شدت ناهنجاری بیمار دارد. اما معمولا هر بیمار بین 20 تا 30 الاینر برای دندان های بالا و پایین در طول درمان ارتودنسی خود دریافت می کند.
🔹 بیشتر بخوانید: بهترین متخصص ارتودنسی در تهران
آیا همه افراد کاندیدای درمان ارتودنسی نامرئی متحرک هستند؟ خیلی از بیماران با مراجعه به ارتودنتیست خود، از او می خواهند که به دلیل نامرئی بودن این درمان، از این پلاک ها برای درمان ناهنجاری های دندانی خود استفاده کنند. اما این متخصص ارتودنسی است که تشخیص می دهد که آیا این الاینرها مناسب فرد هستند یا خیر.
باید دانست که این پلاک های نامرئی برای ناهنجاری های خفیف تا متوسط قابل استفاده هستند و برای مشکلات شدید دندانی و فک، باید از ارتودنسی ثابت استفاده کرد. مهم ترین کاربردهای پلاک های اینویزیلاین عبارتند از:
در ادامه به مهم ترین مزیت های ارتودسی متحرک نامرئی می پردازیم:
اولین و مهم ترین مزیت ارتودنسی اینویزیلاین، نامرئی بودن آن است. بریس های نامرئی از زیبایی بیشتری در دهان برخوردار هستند. براکت های فلزی ظاهر ناخوشایندی به دندان ها می دهند و از جنس سفت و محکمی هستند که در دهان به وضوح دیده می شود. اما اطرافیان به ندرت می توانند الاینرهای اینویزیلاین را تشخیص دهند.
در صورت لزوم می توان پلاک های نامرئی را از دهان بیرون آورد. بریس های فلزی از زمان نصب بر روی دندان ها قرار گرفته و بیمار امکان برداشتن و جابه جایی آن را ندارد. ولی الاینرهای نامرئی به راحتی جابه جا می شوند و بیمار می تواند برای خوردن، آشامیدن، مسواک زدن و یا شرکت در مهمانی به مدت کوتاه آن را از دهان بیرون آورد.
البته لازم به ذکر است که می توان حداکثر این پلاک ها را 2 ساعت در روز از دهان خود خارج کرد. زیرا در صورت بیشتر خارج کردن آنها، درمان شما دچار مشکل می شود و پروسه درمانی شما بیشتر طول می کشد.
🔹 بیشتر بخوانید: ارتودنسی متحرک و انواع آن
پلاک های اینویزیلاین میزان آسیب زدن به دندان ها و لثه ها را به حداقل می رساند. بریس های فلزی شامل سیم ها و براکت های فلزی می باشد که می تواند باعث پوسیدگی دندان و خراشیدن داخل دهان و لثه ها گردد؛ که منجر به عفونت و خونریزی در دهان می شود. اما در الاینرهای نامرئی، خبری از قطعات تیز و برنده نیست. سیم های فلزی فشار بیش از حدی در دهان ایجاد می کنند که این معضلات در اینویزیلاین ها مشاهده نمی گردد.
در بالاتر گفتیم که می توان پلاک های ارتودنسی را هنگام غذا خوردن و مسواک زدن از دهان خارج کرد. در حالی که در بریس های ثابت ارتودنسی این اتفاق نمی افتد و همین امر، مسواک زدن را در حین درمان سخت می کند و می تواند باعث پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی شود.
بیمارانی که از ارتودنسی اینویزیلاین برای درمان دندان های خود استفاده می کنند، به افزایش اعتماد به نفس خود کمک می کنند. براکت های ارتودنسی اینویزیلاین به آسانی درون دهان قرار می گیرد و مشکلی در تکلم و صحبت کردن ایجاد نمی کند.
از آنجایی که الاینرهای نامرئی برای مشکلات خفیف تا متوسط کاربرد دارند، زودتر دندان ها را به جایگاه اصلی خود باز می گردانند. با این حال، مدت زمان درمان به نوع و شدت ناهنجاری دندان ها بستگی دارد. ولی به طور معمولی مدت زمان ارتودنسی اینویزیلاین شش تا چهارده ماه خواهد بود.
به طور کلی هزینه ارتودنسی دندان مقدار ثابتی ندارد و به عوامل مختلفی وابسته است و متخصص ارتودنسی پس از بررسی دندان های بیمار می تواند هزینه آن را به طور تقریبی اعلام کند. اما در کل چون الاینرهای مورد استفاده در روش اینویزیلاین به طور اختصاصی و منحصر به فرد در لابراتوار برای بیمار ساخته می شود، هزینه ارتودنسی نامرئی متحرک از سایر روش های ارتودنسی بیشتر است.
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.